20 december 2011

Kerstmarkt voor Zambia @!K

Op woensdag 21 december a.s. wordt op !mpulse Kollum, school van OSG Piter Jelles, tussen 16.00 uur en 18.30 uur een Kerstmarkt gehouden. Op de markt worden zelfgemaakte kunstwerken, eten, drinken en andere mooie spullen verkocht. Daarnaast is er een loterij en zijn er leuke spellen te doen. De leerlingen van de Goede-Doelen-community hebben deze Kerstmarkt georganiseerd om geld in te zamelen voor een highschool-project van de World Servants in Zambia. Enkele leerlingen van !mpulse Kollum reizen komende zomer naar Zambia af om op bezoek te gaan bij dit project.

Familie, vrienden en buren van leerlingen en medewerkers, maar ook alle inwoners van Kollum en omstreken en andere belangstellenden zijn van harte welkom op de Kerstmarkt! 

World Servants is een organisatie die scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en huizen bouwt met de hulp van groepen jongeren en volwassenen uit Nederland. De leerlingen van !mpulse Kollum willen zich graag inzetten voor dit Goede Doel. Een aantal leerlingen steekt in de zomervakantie van 2012 ook zelf de handen uit de mouwen in Zambia om mee te bouwen aan het project.

De community is kenmerkend voor !mpulse Kollum. Tijdens 1,5 uur community-tijd per week werken leerlingen, door alle leerjaren heen, samen aan een opdracht. De opdracht moet ten goede komen aan de school en/of samenleving. Elke community-groep heeft een vaste begeleider (een docent of een leerling uit de bovenbouw) die de groep begeleidt. Enkele voorbeelden van communities zijn: de Keuken-community: kokkerelt en verkoopt een lekker, smakelijk, gezond hapje in de grote pauze. Alle recepten worden verzameld in het !K-kookboek. De Klussen-community: zorgt ervoor dat alles wat stuk is gegaan, wordt gerepareerd. Deze community ontwerpt ook prachtige dingen. Via de klussenbus kan iedereen de Klussen-community om hulp vragen. De Schoolband-community oefent, schrijft zingt en speelt. Ze verzorgen bijvoorbeeld de muziek op het Valentijnfeest of het Kerstgala. Deze feesten worden georganiseerd door de Activiteiten-community. Zij organiseren ook de schoolreis en zijn verantwoordelijk voor een geslaagde Kennismakingsdag voor nieuwe leerlingen.

!mpulse Kollum is een kleinschalige school voor vmbo-t, havo en vwo, waar leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. De didactiek en begeleiding op school is er op gericht om leerlingen zelfstandig te leren werken. Iedere leerling heeft een eigen coach die het proces naar deze zelfstandigheid begeleidt. Daarnaast is het betekenisvol en contextrijk leren, net als ‘samenwerkend leren’; het met en van elkaar leren, een essentieel onderdeel van het onderwijs op !mpulse Kollum.

 

 

 

Contact