13 maart 2011

Kunst van leerlingen !mpulse Kollum tentoongesteld

zondag 13 maart 2011

LAUWERSOOG – De Kunst aan Huisroute Lauwersland kent dit jaar zijn 20-jarig jubileum. Een mooie gelegenheid om jongeren (meer) te betrekken bij de verschillende kunstzinnige uitingen die in de regio te zien zijn. Vanuit dit oogpunt is !mpulse Kollum aan het begin van het schooljaar 2010-2011 benaderd door de Stichting Kunst aan Huisroute om deel te nemen aan een project ter bevordering van de kunstbeleving onder jongeren.

In de periode na de kerstvakantie zijn de leerlingen uit het 3e en 4e jaar voor het vak CKV op bezoek geweest bij verschillende deelnemende kunstenaars uit de Kunst aan Huisroute. In het atelier van deze kunstenaars hebben zij kunnen zien en ervaren hoe een kunstenaar woont, werkt en leeft. Tijdens hun bezoek hebben zij vragen kunnen stellen om zo een nog beter beeld te krijgen van het werken als kunstenaar. Geïnspireerd en gefascineerd door het werk van de door hen bezochte kunstenaars zijn de leerlingen, alleen of in groepjes, na afloop van deze bezoeken op school aan de slag gegaan met een eigen kunstzinnig product.

Nu de kunstwerken klaar zijn, zal het werk van de leerlingen geëxposeerd worden tijdens de Kunst aan Huisroute. Naast het werk van de leerlingen wordt een filmpje getoond waarin het werkproces van de verschillende kunstzinnige projecten te zien is. Het eindresultaat van het project is tijdens de Kunst aan Huisroute Lauwersland te zien op zaterdag en zondag 12/13 en 19/20 maart in Restaurant Het Roode Hoofd te Kollumeroord van 11.00-17.00 uur

Contact