15 januari 2015

Leerlingen @!K ontwikkelen toeristische fietsroute Kollumerland

Donderdagmiddag 15 januari werd de fietsroute door leerlingen van klas 1 en 2 overhandigd aan de heer Boerema, wethouder van de Gemeente Kollumerland.

De afgelopen maanden hebben leerlingen gewerkt aan het samenstellen van een fietsroute door Kollumerland. De opdracht is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen NHL Hogeschool en !mpulse Kollum. Vanaf vorig jaar november tot en met deze week zijn de leerlingen uit klas één en twee, onder begeleiding van studenten van de NHL, bezig geweest met het samenstellen van de route. De uitgebreide fietsroutes die zowel in het Nederlands als in het Fries is opgesteld, past goed bij de ambities van de gemeente om zich te ontwikkelen op het gebied van recreatie en toerisme.

De leerlingen van !mpulse Kollum kregen de opdracht een fietsroute uit te zetten waarin aandacht werd gegeven aan de landschappelijke kenmerken en interessante culturele bezienswaardigheden van de gemeente Kollumerland. Het doel van de opdracht was – onder andere – om inzicht te krijgen in de geografische omgeving en de Friese taal. De Kollumer leerlingen kregen bij de opdracht hulp van eerstejaars studenten van de lerarenopleiding Sociale Vakken van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL).

De studenten zijn dit schooljaar begonnen met een opleiding tot docent (economie/ geschiedenis/gezondheidszorg & welzijn/ maatschappijleer). Voor hen is het begeleiden van de leerlingen een eerste kennismaking met de doelgroep: een mooie mogelijkheid om te ontdekken of het lerarenberoep bij hen past.

Benieuwd naar de plaatjes?
Kijk  dan snel op http://www.rtvnof.nl/leerlingen-mpulse-kollum-ontwikkelen-fietsroute-voor-toerisme-kollumerland-2/.”

Contact