1 juni 2012

!mpulse Kollum wint prijzen op PJ Cultuuravond

vrijdag 1 juni 2012

KOLLUM – Op donderdag 31 mei van 19.00 – 22.00 uur vond de allereerste Piter Jelles Cultuuravond plaats in het WTC in Leeuwarden. Tijdens deze Cultuuravond werd de Piter Jelles Cultuurprijs voor podiumkunst en voor beeldende kunst aan enkele leerlingen van OSG Piter Jelles uitgereikt. De leerlingen die meedongen voor de Cultuurprijs podiumkunst traden op voor een publiek bestaande uit medewerkers van OSG Piter Jelles en een deskundige jury. De jury beoordeelde de podiumkunstenaars en de expositie van beeldend werk (tentoongesteld in het WTC) en maakte aan het einde van de avond de winnaars van de Cultuurprijzen bekend.

Op alle scholen van Piter Jelles hebben de leerlingen de afgelopen periode kunstwerken vervaardigd (twee- of driedimensionaal). Vervolgens is er een selectie gemaakt van de 2 of 3 beste werken. Deze kunstwerken worden tot en met 3 juni tentoongesteld in het WTC Leeuwarden. De jury reikte voor beeldend werk een 1e, 2de en 3de prijs uit.
De jury voor de Cultuurprijzen bestond uit: Isabelle Diks (Wethouder Cultuur van de Gemeente Leeuwarden), Kirsten van Santen (recensent en Kunst en Cultuur-redacteur Leeuwarder Courant), Beb Mulder (beeldend kunstenaar), Ingrid Bloemert (Stadsschouwburg De Harmonie) en jury-voorzitter Wiebe Wieling (voorzitter College van Bestuur, OSG Piter Jelles).

Voor Piter Jelles !mpulse Kollum nam de Band Zonder Sinaasappel de eerste prijs voor podiumkunst mee naar huis. De jury oordeelde dat het speelplezier er bij Victor Koopmans, Ramon Zandberg en Max Mollema van afspatte.
Jannie Dam won de tweede prijs voor beeldende kunst met haar inzending.
Wat zijn we trots op deze toppers!

Was je er niet bij? Gelukkig hebben we de beelden nog!
http://www.youtube.com/watch?v=BItd25HJI7U

Contact