7 maart 2013

!mpulsel 3 – 2012-2013 Vitaminerijke voorjaarseditie

Beste !mpulsel-abonnees,

Verlangen jullie ook zo naar het voorjaar?
Al gaan we @!K graag een beetje mee op het ritme van de seizoenen, stiekem zijn we de winter nu wel beu. Wat we willen is een zonnetje op ons gezicht, vrolijke voorjaarstulpen op de blauwe balie en lekker zonder jas naar buiten! Op de drempel naar de lente voorzien we jullie in deze derde !mpulsel van dit schooljaar graag van een extra portie vitaminen om de laatste winterdagen goed door te komen en periode 4 vol energie binnen te kunnen stappen.

Zoals jullie van ons gewend zijn, blikken we op de komende pagina’s niet alleen vooruit, maar ook graag eventjes terug. Wat is er in periode 3 veel gebeurd!

De leerlingen uit leerjaar 1 zijn terug gegaan naar hun oude basisschool om daar voorlichting te geven over hoe het is om na groep 8 de overstap te maken naar het voorgezet onderwijs. Hierbij hebben zij zich – als ambassadeurs van !mpulse Kollum – van hun beste kant laten zien. We hebben van de basisscholen hierop veel leuke reacties teruggekregen. Goed gedaan, allemaal! Ook willen we de leerlingen bedanken die samen met het team in de avonduren voorlichtingen in groep 8 hebben gegeven. Geweldig was jullie bijdrage aan onze Open Dag en de Doemiddag. Wát een inzet. Dank jullie wel!

Het tweede half jaar @!K is begonnen.
De komende weken zullen volop in het teken staan van de aanmelding van nieuwe leerlingen, de 2e setting van dit schooljaar komt eraan, we duiken met elkaar in de politiek, de leerlingen uit 5 havo storten zich vol overgave op het debat in het Lagerhuis en onze leerlingen strijden mee voor Piter Jelles Cultuurprijs. En dat natuurlijk allemaal naast het sowieso al volle onderwijsprogramma. De examenkandidaten beginnen aan de laatste loodjes van hun schoolexamen. Hun laatste schooldag komt in zicht; het aftellen is begonnen. Er staat ons de komende periode nog flink wat te wachten. We staan te trappelen om de klus te klaren. Even het zonnetje op de bol, flink wat vitamientjes opdoen en we gaan vol energie en blakend van gezondheid richting periode 5.

Een flinke dosis arbeidsvitaminen en dan fris en fruitig, groen en spruitig het voorjaar tegemoet @!K. Laat maar komen, die lentekriebels. Wij hebben er zin in!

Bea Kroeze en Tineke Hoekstra

http://impulsekollum.piterjelles.nl/website/documents/!mpulsel%203%20jaargang%202012-2013.pdf

 

Contact