24 februari 2014

!mpulsel 3 jaargang 2013 -2014

Beste !mpulsel-abonnees,
 
Begin februari vingen we er af en toe al een vleugje van op; die fijne, frisse, prille lentegeur. En daar werden we blij en energiek van met z’n allen @!K. Want we zijn stiekem wel een beetje klaar met die druilerige, waaierige, donkere, korte dagen!
 
Op de scheidslijn van de smeltende winter en het ontluikende voorjaar, kijken we in deze !mpulsel met genoegen terug op alle markante en bijzondere activiteiten in periode 3. Wat hebben we weer veel avonturen beleefd samen! Een kleine greep: Een unaniem ‘ja’ van de gemeenteraad van Kollumerland C.A.; er wordt ingestemd met nieuwbouw voor PO en VO in Kollum,  de opperbest bezochte  Open Dag, de daverende Doemiddag, de roerige excursie naar de Rechtbank,
 
Winny Kleijn de wijkagent @!K, de super   geslaagde   settingweek  Moderne Vreemde Talen , de spetterende sector- en profielwerkstuk prestentaties, de alom geroemde afsluiting van het NHL-project geschiedenis,  het  amusante afscheid van Tineke Hoekstra, de artistieke voorbereidingen op de Arts eXpression,  de puike Piter Jelles expositie @!K, de solide implementatie van ons gedegen nieuwe dyslexie- en taalbeleid. En dat allemaal naast het sowieso al volle onderwijsprogramma. Wat is er hard gewerkt door team en leerlingen in periode 3!
 
Het tweede half jaar @!K barst los. De komende periode staat er weer heel wat te gebeuren. Een kleine blik vooruit: we werken stevig richting rapportage 3, de voorbereidingen voor een wereldse setting Gamma en een spetterende sportdag zijn in volle   gang, de examen- leerlingen zullen zich vol overgave gaan storten op De Rekentoets, de laatste schoolexamens,  de   mondelingen  en  de examentraining. Hun laatste schooldag komt in zicht; het aftellen kan beginnen.
 
De knoppen ontspruiten. De vogeltjes fluiten. De zon gluurt tussen de wolken door. Het kriebelt. Het wordt lente. En dat vinden wij een puik jaargetijde. Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Het wordt een seizoen waarin wij met z’n allen de toon gaan zetten @!K. Van verbondenheid. Van inzet. Van actie. Van kwaliteit. Van kleur. Van aandacht. Van opbrengsten. We hebben zin in periode 4!
 
Lekker lezen impulsekollum.piterjelles.nl/website/documents/!mpulsel%203%20jaargang%202013%20-%202014.pdf

Hele fijne voorjaarsvakantie!
Bea Kroeze
 “

Contact