1 januari 1970

Naamloos

ArtsExpression

Gisteravond, 20 maart, vond in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden de culturele manifestatie ‘Piter Jelles Arts eXpression’ plaats, waar een selectie van leerlingen van onze scholen hun kunsten vertoonden aan publiek en jury. Tijdens dit avondvullende programma werden de Piter Jelles Cultuurprijzen voor beeldende kunst en podiumkunst uitgereikt aan leerlingen van de scholengemeenschap. YnSicht en Dalton Dokkum gingen er met de prijzen vandoor. Dalton Dokkum nam de prijs voor beeldende kunst bovenbouw in ontvangst. Leerling Sarita Sänger maakte het winnende kunstwerk. YnSicht viel zelfs dubbel in de prijzen met het winnende beeldende kunstwerk in de onderbouw van Homme Jan de Groot en de winnende podium act. De jury, bestaande uit: Wiebe Wieling – voorzitter College van Bestuur OSG Piter Jelles, Oeds Westerhof – managing director Culturele Hoofdstad 2018 , Elske de Wall – singer/songwriter en Joke Ket – kunstenares, was unaniem in hun oordeel!
 
Podiumprijs
Alle scholen van OSG Piter Jelles vaardigden een podium act af voor de grote Arts eXpression-avond. De acts varieerden van spectaculaire dansoptredens en theaterstukken, tot een intieme harp solo en zangoptredens. Het publiek in de uitverkochte Rabobank zaal van De Harmonie was, net als de jury, onder de indruk van de optredens. Met name van het optreden van YnSicht. Een groep van 25 leerlingen van de vmbo-b en –k-school gaf een dansvoorstelling onder de naam DanceOFFPiterJelles. De dagelijkse bewegingen die de leerlingen op school maken waren de basis voor de choreografie.
 
Beeldende kunst prijs
Het thema voor de beeldende kunst was dit jaar: ‘Wie is Piter Jelles?’ Sarita Sänger van Dalton Dokkum maakte het winnende kunstwerk in de categorie beeldende kunst bovenbouw. Zij maakte een kunstwerk van geroosterd brood en chocoladepasta, die de beeltenis van Piter Jelles Troelstra vormden. Homme Jan de Groot van YnSicht won in de categorie onderbouw. Hij maakt een schilderij van Piter Jelles Troelstra als politiek strijder.

!mpulse Kollum
Wij zijn trots op het geweldige dansoptreden van
Arts eXpression
Dit was de derde editie van de Arts eXpression. De Arts eXpression werd mede mogelijk gemaakt door: Art Connection, Copy Service Leeuwarden, WM Veenstra, Amac, Piets Bloemenboetiek, Socia, Stadsschouwburg De Harmonie, Tresoar, kunstfotograaf Jantina Harder en Wijnkoperij Wielinga.
 

Contact