5 december 2012

O, kom er eens kijken @!mpulse Kollum

Community is kenmerkend voor !mpulse Kollum. Als je op !mpulse  Kollum zit, ben je medeverantwoordelijk voor alles wat er op school gebeurt. Tijdens communitytijd werk je in groepen aan een plan dat je met elkaar hebt bedacht en waar de hele school iets aan heeft. Je kunt daarbij denken aan het organiseren van een schoolreisje of Kerstgala, tussen de middag iets lekkers koken en verkopen of een schoolkrant maken. Elke communitygroep heeft een vaste begeleider die samen met jullie zorgt voor een goed eindresultaat.

Een paar voorbeelden:
De communitygroep keuken kokkerelt en verkoopt een lekker, smakelijk, gezond hapje in de grote pauze. Alle recepten verzamelen ze in het !K-kookboek. Ook verzorgen zij de catering op feesten en partijen.

De klussenclub zorgt ervoor dat alles wat stuk is gegaan, wordt gerepareerd. Deze community ontwerpt en maakt prachtige prikborden, repareert fietsen, boort, schroeft, plugt en spijkert schilderijen, borden en rails aan de muur. Via de klussenbus kan iedereen de klussenclub om hulp vragen.

De schoolband oefent, schrijft, zingt en speelt en repeteert voor een spetterend optreden op het Valentijnsfeest of het Kerstgala.

Boeiende interviews met teamleden en leerlingen, recensies van boeken en games, verslagen van uitjes, de meest gekke wist-je-dat-jes, spetterend !mpulse-nieuws en nog véél meer lees je vier keer per jaar in onze schoolkrant.

Feesten worden georganiseerd door de activiteiten-community. Zij organiseren ook de schoolreis en zijn verantwoordelijk voor een geslaagde kennismakingsdag voor nieuwe leerlingen. Daarnaast organiseren en coördineren zij – in samenwerking met Sint en zijn Pieten –  elk jaar de Sinterklaaspret @!K!

Contact