23 januari 2015

Setting andere talen & culturen @!K

Vrijdag 23 januari  opende mevrouw Angelika Bilker- Steiner, echtgenote van Burgemeester Bilker van Kollumerland, de presentatiemiddag van de multiculturele talenweek van !mpulse Kollum, school van OSG Piter Jelles. Angelika Bilker is afkomstig uit Duitsland en bezig de Nederlandse taal te verwerven.

De leerlingen van klas 1 en 2 van !mpulse Kollum werken deze week aan onderwerpen die te maken hebben met de multiculturele samenleving en, daarmee verbonden, het leren van vreemde talen. Vandaag presenteren ze hun bevindingen.

Multiculturele talenweek
De leerlingen van !mpulse Kollum werken in groepjes aan een onderwerp en verwerken hun bevindingen in filmpjes, theaterstukjes, werkstukken, recepten en promotiemateriaal. De talen die centraal staan zijn: Engels, Duits, Frans en Fries. Gedurende deze week worden er gastlessen gegeven door Nederlanders van buitenlandse komaf, bijvoorbeeld uit landen als: Zuid-Afrika, Portugal en Engeland. Ook wordt een bezoek gebracht aan de Internationale Schakelklas (ISK) van Piter Jelles in Leeuwarden. Dit is een school voor NT2 onderwijs, ook wel EOA (eerste opvang anderstaligen) genoemd. De leerlingen van !mpulse Kollum gaan met de buitenlandse leerlingen in gesprek over hun ervaringen in Nederland en het aanleren van onze taal.

Setting
Op !mpulse Kollum wordt belang gehecht aan het leren vanuit eigen passie en interesse. Tijdens de settingweken (projectweken) krijgen de leerlingen hier alle ruimte voor. Door middel van de settingweken worden ze bovendien goed voorbereid op het maken van het sector- en profielwerkstuk, een landelijk verplichte opdracht in de bovenbouw. Daarnaast wordt in de settingweken gewerkt aan de loopbaanoriëntatie van de leerlingen.

Benieuwd naar de foto's?
Kijk snel op http://www.rtvnof.nl/leerlingen-mpulse-kollum-verdiepen-zich-andere-talen-en-culturen-2/.

 “

Contact