24 februari 2014

Settingweek MVT @!K

De tweede settingweek is een feit! In Januari hebben de leerlingen van leerjaar 1 en 2 onderzoek gedaan naar verschillende regio’s voor de settingweek Moderne Vreemde Talen. Op de maandag werd er ijverig gewerkt aan mindmaps, planningen en plannen voor de komende week. Dinsdag was er een excursie gepland naar Leeuwarden. Leerlingen hebben op eigen houtje de Friese hoofdstad ontdekt met behulp van een speurtocht. Aan de hand van twee rondleiders kregen we daarna een rondleiding in het Fries door het archief van Tresoar. Hier hebben we gezien hoe boeken en andere belangrijke informatie bewaard wordt.
Op woensdag en donderdag zijn de leerlingen weer druk bezig geweest met hun settingwerkstuk en de folder. Dit waren de eindproducten die gemaakt moesten worden. Het was geweldig om te zien hoe iedereen hier een eigen invulling aan gaf. We hebben erg creatieve uitwerkingen gezien waar eenieder trots op mag zijn!  En dan de vrijdag… Al de gehele week wisten leerlingen dat er een settingmarkt was georganiseerd op vrijdagmiddag.

Vroeg in de week zijn hier al voorbereidingen voor getroffen. Het idee was om je regio op een creatieve, kunstzinnige of smakelijke manier te presenteren. Helaas waren wij beide niet aanwezig bij de settingmarkt, maar we hebben hier goede verhalen over gehoord en de foto’s spreken boekdelen!
We willen alle leerlingen, teamleden en andere betrokkenen bedanken voor de geweldige bijdrage. Jullie hebben dit succes mede mogelijk gemaakt! We kijken met veel plezier terug op deze settingweek en hopen dat settingweek 3 een even groot succes wordt!
 

Contact