2 september 2013

Sportdag @!K

Op woensdag 28 augustus begonnen de introductiedagen voor alle leerlingen van !mpulse Kollum. Het sluitstuk van deze drie dagen was de sportdag op vrijdag 30 augustus.We hadden de leerlingen van alle leerjaren verdeeld over 4 groepen zodat de nieuwe eersteklassers met leerlingen uit elk leerjaar konden kennismaken. Alle 4 groepen deden mee aan Oudhollandse spelletjes, Freerunnen en als klap op de vuurpijl aan het Suppen.

De Oudhollandse spelletjes werden begeleid door een aantal teamleden van !mpulse Kollum en voor het Freerunnen en het Suppen hadden we experts van buitenaf ingehuurd. Omdat de week na onze sportdag de 11-steden-sup-tour van start ging, was er nogal wat mediabelangstelling voor onze Suppende  leerlingen.

Er zijn veel prachtige plaatjes geschoten  van het Supfestijn @!K. Nieuwsgierig? Ze zijn te bekijken via de volgende link:
Subclinics voor !mpulse Kollum. Op de foto’s kun je zien dat niet elke leerling er in geslaagd is om met droge kleren weer terug te keren op het vaste land..

Freerunnen hadden de leerlingen van !K al eerder gedaan. Deze keer was een nieuwe variant toegevoegd: via een acrobatische buikschroefmethode leerden leerlingen op de kop te staan met de benen hoog in de lucht. Ook de ‘dodensprong’ naar de brug toe vereiste veel lef.

De Oudhollandse spelletjes waren bedoeld om het samenwerken te stimuleren. Samen via de lopende A naar de overkant gaan vereiste toch enig inzicht in natuurkundige principes. Ook de springslang waarbij 6 leerlingen tegelijk een soort uitgebreide skippybal van A naar B moeten huppen vereist een tegelijk roepen van “hup hup “ anders kom je geen meter vooruit.
Kortom, dankzij de inzet van iedereen en het mooie weer kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

Anjo Sinnema.”

Contact