6 maart 2012

Sportieve workshops @!K

Op vrijdag 24 februari, de dag voor de voorjaarsvakantie heeft heel !mpulse Kollum zich sportief uitgeleefd tijdens de sportworkshopdag.
Fanatiek werd er geoefend op moeilijke pasjes bij hiphop en  halsbrekende toeren werden uitgehaald bij de breakdance workshop. Nieuwsgierig naar de beelden? Check: www.youtube.com/watch

Veel leerlingen van !mpulse Kollum zullen zich de dagen na de sportdag hebben afgevraagd waar toch die spierpijn vandaan kwam in de bovenbenen?! Nou dat kwam dus van het steppen bij het fitnessen. Ook Martha kwam met moeite de dagen na de sportdag door omdat ze fanatiek had meegedaan met de eerste fitnessworkshop.

Een basketbalclinic werd gegeven door de vader van Sem uit het eerste leerjaar. Sem’s vader had zijn broer meegenomen die trainer is bij de Groninger basketbalclub Gasterra Flames. Dat is een club die speelt in de Eredivisie. De trainingen waren dan ook van een hoog niveau!

Volleybal werd gegeven door onze eigen leerlingen Niels en Karin uit 4 havo, beide zeer fanatieke volleybalspelers. Ook zij hebben de leerlingen een uitstekend programma voorgeschoteld.

Intense rust was er bij de Yogalessen van onze Ana. Languit liggend op de matjes, met de geur van wierook, relaxte muziek en gedempt licht met kaarsjes zorgden ervoor dat de deelnemers konden bijkomen van alle andere superactieve sporten.

In lokaal 5 werd fel gestreden om de opvolging van Raymond van Barneveld. Vele pijltjes belandden keurig op het dartbord. Maar ook de bevestigde zachtboardplaat achter de dartborden werden veelvuldig graakt, getuige de vele gaatjes die ook daarin zichtbaar waren. Een oud-collega van Catherine en Anjo fungeerde als dartscheidsrechter. Veel leerlingen gingen trots naar huis met een heuse medaille.

Het laatste onderdeel waar leerlingen uit konden kiezen was judo. Sommige leerlingen in judo-pak, anderen in hun dagelijks kloffie en heel veel lol als je een medeleerling op de grond kon judo-en. Uiteraard met respect voor elkaar en natuurlijk de welbekende groeten voordat je begint met de “worsteling”.

We kregen complimenten van een aantal lesgevers over de houding van onze leerlingen. Ze zijn wel anders gewend dan de fanatieke inzet van onze !mpulse Kollumers!!

Exern deskundigen, dank voor jullie sportieve workshops!
Anjo, bedankt voor het organiseren van een topsportworkshopdag @!K!

Contact