13 november 2013

Theatervoorstelling ‘Jij en de zorg’ @!K

Op Vrijdag 22 november 2013 wordt tussen 13:15 uur en 15:15 uur  de voorstelling ‘Een wereld zonder zorg’ op !mpulse Kollum voor leerlingen uit leerjaar 1 en 2 uitgevoerd. Tijdens deze theatervoorstelling, maken leerlingen van !mpulse Kollum op een komische en eigentijdse manier kennis met de zorgsector en in het verloop van de voorstelling ontdekken ze dat een wereld zonder zorg ondenkbaar is…
Na de voorstelling wordt er met de acteurs nabesproken en gaan leerlingen aan de slag met een aantal interactieve opdrachten. Met behulp van de website www.jijendez.org geven leerlingen antwoord op de vragen: pas ik in de zorg en past de zorg bij mij? Door de ogen van jongeren wordt, door middel van filmpjes en tests, een realistisch beeld van de zorg gegeven.

Zoals bekend lijkt het tekort aan zorgpersoneel één van de grootste maatschappelijke problemen van Nederland te worden. VenturaPlus, het Friese samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsinstellingen, opleidingen, (UWV)werkpleinen, gemeenten en Calibris, focust op de regionale arbeidsmarktproblematiek en zet zich in voor voldoende en bekwaam primair personeel in alle Friese zorg- en welzijnsinstellingen. Eén van de initiatieven om deze doelstelling te realiseren is het theaterproject “Jij en de zorg”.

De Voorstelling biedt leerlingen van !mpulse Kollum talloze aanknopingspunten m.b.t. loopbaanoriëntatie en de diverse mogelijkheden die de zorgsector biedt. Tevens draagt de voorstelling bij aan het wegnemen van vooroordelen ten aanzien van werken in de zorg.

Contact