20 november 2014

TRAXX – Kapot van jou @!K

Op  maandag 17 november speelde Theater Traxx de voorstelling ‘Kapot van jou’ op !mpulse Kollum. De voorstelling zet leerlingen van leerjaar 3 aan het denken over hun eigen grenzen. Het stuk gaat in op vragen als: welke keuzes maken jongeren onder invloed van anderen, overmoed, onervarenheid, alcohol, drugs, hormonen? Kennen ze hun eigen grenzen en die van anderen? De voorstelling is gemaakt in opdracht van Veilig Verkeer Nederland.
 
[Poster van Theatergroep TRAXX van de voorstelling 'Kapot van Jou!'.] TRAXX maakt educatief theater rondom thema’s die er toe doen in het leven maar waar niet iedereen gemakkelijk over praat, of goed mee om kan gaan.
 
In de voorstelling ‘Kapot van jou’ laten jonge acteurs zien hoe een gezellige avond een dramatische ontknoping kan krijgen. Gezien het heftige onderwerp werd na de voorstelling de tijd genomen om gezamenlijk over de gebeurtenissen in de voorstelling na te praten. Leerlingen werden door de acteurs uitgedaagd om hun eigen ervaringen te delen. Door middel van verschillende werkvormen worden jongeren aangezet na te denken over hun eigen grenzen, verantwoordelijkheid en alternatieven voor risicovol gedrag. Zo kregen sommige leerlingen een bril op, waardoor ze hetzelfde zicht ervoeren als iemand die tien glazen bier heeft gedronken. Ook konden leerlingen een tekst op een vlinder zetten, die in een boom werd opgehangen. Al met al was het een indrukwekkende en leerzame voorstelling!
 
Meer weten? Surf naar:
http://theatertraxx.nl
 

Contact