10 juni 2014

Veilig naar school @!K

“Snel, bel 112 en haal de AED!” Ondertussen wordt Anne al gereanimeerd in afwachting van de ambulance. Erg lang hoeven de leerlingen van Piter Jelles !mpulse Kollum daar overigens niet op te wachten, want die stond al klaar: het ging namelijk om een training EHBO verzorgd door ambulancemedewerkers. Dit was slechts een van de vele activiteiten die vrijdag 6 juni plaatsvonden in en rond de school.

Deze dag stond !mpulse Kollum namelijk in het teken van verkeersveiligheid. Eerder deze week heeft de school al bezoek gehad van een verkeersslachtoffer die zijn verhaal deed, en vandaag stond er een Verkeersmarkt op het programma. Leerlingen kregen in groepjes uitleg over hoe het is om je als blinde in het verkeer te begeven en mochten het daarna zelf proberen met een blinddoek om, er werd een presentatie door een politie-agent gegeven en iedereen kon zelf ervaren hoe het is als je tussen pionnen door moest lopen als je alcohol hebt gehad. Ook indrukwekkend was een grote vrachtauto die voor de school geparkeerd stond, om leerlingen te laten zien wat de ‘dode hoek’ precies inhoudt. Tevens werden de scholieren onderworpen aan een ogen- en reactietest.

Het doel van de activiteiten was om leerlingen bewust te maken van de risico’s die het met zich meebrengt om door het drukke verkeer te fietsen, en vooral om te laten zien wat ze zélf kunnen doen om ongelukken te voorkomen.

Foto's en verslag op RTV NOF

Contact