18 mei 2015

Verleg je grenzen @!K – 2

Verleg je grenzen @!K – 2

Door Eva Linn – leerling leerjaar 2

De afgelopen week, van donderdag 26 maart tot en met woensdag 1 april hebben we in de leerjaren 1&2 settingweek gehad. Het thema was “grenzen verleggen” en dat binnen de vakgebieden Sport en M&M.
 
We begonnen op donderdag met een iedereenkomst waar het programma werd uitgelegd. Het is de bedoeling dat we deze week met in groepjes onze eigen sport bedenken. Dat kan helemaal een nieuwe sport zijn, maar ook een sport uit de geschiedenis of uit een ander land. Hier zijn we meteen mee aan de slag gegaan.
Verder was er deze dag ook een voorlichtingsles door Emiel Priest van de Fier Academie over “social media en cyberpesten”. Het was een hel heel indrukwekkende les en hij vertelde het ook op een hele leuke manier. Alard Pol kwam nog vertellen over zijn werk als (sport)fysiotherapeut. Hij heeft zelfs Klaas Jan Huntelaar behandeld..!
 
Op vrijdag kwam een internationaal hockeyscheidsrechter vertellen over haar werk en belevenissen. ‘s Middags konden we weer verder met onze settingopdracht.
Maandag 30 maart waren we op de sportvelden van VV Kollum. We konden deze dag verschillende sportworkshops volgen, namelijk rugby, lacrosse en kaatsen. Dit was heel leuk, al zat het weer niet zo mee.. KOUD en NAT.. 🙁
 
Dinsdag werkten we eerst aan onze opdracht. In de middag gingen we met z’n allen in de bus naar het FC Groningen stadion. We kregen daar een rondleiding. Jammer genoeg mochten we vanwege het slechte weer niet het veld op, maar ondanks dat was het wel SUPER leuk, vooral de skyboxen…J
 
Als laatste hadden we woensdag een sportdag waar we onze zelfbedachte en uitgewerkte sporten konden presenteren. Ouders waren welkom om mee te doen en een aantal hebben dat ook gedaan (top!). Het ging hartstikke goed, iedereen had leuke dingen bedacht en goed z’n best gedaan.
 
Alles bij elkaar was het weer een leuke setting week, jammer genoeg alweer de laatste van dit jaar…
 

Contact