3 april 2015

Verleg je grenzen @!K

Tijdens de derde Settingweek  stond !mpulse Kollum helemaal in het teken van het verleggen van grenzen. Leerlingen uit leerjaar 1 en 2 werken in deze “Settingweek Sport & Maatschappij” vanuit hun eigen passie en interesse. Er stonden veel bijzondere activiteiten op het programma.
 
We hebben Emile Priest van Fier Fryslân uitgenodigd om op donderdag 26 maart workshops te geven over het verantwoord gebruik van social media.  Jongeren brengen vele uren achter de computer of de Smartphone door. Internet biedt alles waar tieners behoefte aan hebben: nieuwe dingen ontdekken, vermaak en contact met vrienden. Naast alle voordelen die sociale media & internet bieden zijn er ook (grensoverschrijdende) risico’s aan verbonden. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens het gebruik van social media je eigen grenzen niet overgaat?
Zowel Allert Pol, fysiotherapeut van topsporters zoals Klaas-Jan Huntelaar, en internationaal hockeyscheidsrechter Yolande Brada kwamen langs om onze leerlingen een gastles te geven.
 
Op maandag 30 maart kregen leerlingen een aantal sportclinics met uitdagende, fysieke sporten. ’s Ochtends was er de keuze uit rugby en lacrosse. Lacrosse is een soort ijshockey op een buitenveld, populair in de Verenigde Staten en momenteel aan een opmars in Nederland bezig. In de middag is er gekaatst, een typisch Friese sport. De clinics werden georganiseerd op de velden van voetbalvereniging  Kollum.
 
Op dinsdag was er een excursie naar het stadion van FC Groningen, de Euroborg georganiseerd. Hier werd een backstage rondleiding verzorgd  en  kregen  onze leerlingen een presentatie over de rol en betekenis van een profclub in de maatschappij.
 
Woensdag werd de Settingweek spectaculair afgesloten met een door leerlingen zelf georganiseerde sportdag. Tussen alle activiteiten door werkten de leerlingen namelijk aan een onderzoek naar een sport uit een andere cultuur of een sport uit de geschiedenis. Ook is er de keuze om zelf een sport te bedenken. Op de slotdag worden deze sporten vervolgens in het echt beoefend door de andere leerlingen!
 
Wat een supertoffe, leerzame, intensieve en spectaculaire settingweek! Ana, dank voor de coördinatie. René, Gernand, Jelle en Merijn dank voor de organisatie en begeleiding. Wiemer, Gelske, Tjitske en Ana dank voor jullie supervisie. Leerlingen bedankt voor jullie sportieve bijdrage!

Contact