18 mei 2015

Waterbattle @!K

Door Femke de Boer- docent scheikunde & decaan
 
Op vrijdagmiddag 21 maart zijn we – in het kader van de oriëntatie op studie en beroep – met 4 geïnteresseerde leerlingen afgereisd naar van Hall Larenstein in Leeuwarden. Deze Hoogeschool biedt opleidingen aan op het gebied van  Delta Areas and Resources, Animals and Business en Food and Dairy.

Op van Hall Larenstein was een  voorlichtingsactiviteit georganiseerd onder de spannende naam Waterbattle’. Wat precies het doel was werd gaandeweg de middag duidelijk. Het begin was wat onzeker. Wat moet er gebeuren?

In een grote hal met allemaal apparatuur werden er verschillende spellen met water gedaan. Wie de meeste punten haalde, kon een reisje naar Duinrell winnen, Er kon op meerdere manieren water worden opgepompt, bijvoorbeeld met een fiets. Er werd ook gekeken of je nauwkeurig kon werken met een pipet. Eén van de gevolgen van spelen met water is dat je nat wordt.. dit was op deze dag niet heel erg prettig omdat het niet zo warm was maar ach, al met al mocht dat de waterpret niet drukken. Aan het eind van het water spektakel was er nog een informatieve presentatie inclusief quiz over dit onderwerp. Onze leerlingen zijn geëindigd op de 3e plaats.
 

Contact