Herstelrecht – dinershow leerjaar 1

Op !mpulse Kollum ligt het Herstelrecht aan de basis van ons pedagogisch klimaat. Op dit moment besteden we tijdens de kringen aandacht aan Herstelrecht. De termen ‘rood en groen’ staan hierbij centraal. ‘Rood’ Gedrag is gedrag dat leidt tot ruzie, misverstanden en conflicten. ‘Groen’ gedrag is gedrag dat bijdraagt aan een open communicatie en het voorkomen van conflicten of het oplossen daarvan. Leerlingen leren daarvan wat de invloed van is van hun eigen gedrag op de omgeving en op welke manieren je je op kunt stellen om bijvoorbeeld een conflict te voorkomen of je doel te bereiken.

Tijdens de dramalessen gaan de leerlingen de aan de slag met het maken van een voorstelling over het toepassen van Herstelrecht in de dagelijkse praktijk.

We willen deze voorstelling graag met jullie delen en vragen jullie daarom de avond van donderdag 2 april 2020 vrij te houden in jullie agenda.

De voorstelling neemt je mee in wellicht herkenbare situaties en laat aan de hand van pakkende voorbeelden zien wat het Herstelrecht te bieden heeft. Om te voorkomen dat de voorstelling zwaar op de lege maag ploft, verzorgen de leerlingen die geen actieve rol hebben op het toneel een passend diner. Dat belooft wat!

Het programma van de avond zal er als volgt uitzien:

17:00     inloop

17:15     opening en presentatie Herstelrecht

17:40     diner gemaakt en geserveerd door de leerlingen

18:30     interactief theater gericht op het toepassen van Herstelrecht in de dagelijkse praktijk

19:20     afsluiting

Om alles tot in de puntjes te kunnen voorbereiden is het fijn wanneer we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Willen jullie je via onderstaand formulier opgeven? Broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn uiteraard ook welkom!

We hopen er samen met jullie een geslaagde avond van te maken!

Met vriendelijke groet,

Frederique de Vries – docent Drama, Wiemer Esenbrink – Herstelcoördinator, Dorijn van Doorn – Zorgcoördinator

Geen velden gevonden.
Contact